tisdag 19 januari 2010

3 timmar på vårdcentralen, jippi.

Idag har vi tillbringat 3 timmar på vårdcentralen. Det hela började förra veckan då min skrutt som vanligtvis är som en virvelvind, ett riktigt yrväder, helt plötsligt blev jätteslö och trött och bara skulle sitta i knä och bli buren. Han var ledsen och grinig, vanligtvis är han glad. I alla fall så har han planat lite på både vikt- och längdkurvan och han dricker massor, och kissar massor. Igår luktade han dessutom väldigt konstigt ur munnen. Så vi ringde bvc och fick en tid. De ville ta en massa prover. Blodprover, men även ett urinprov och det var det som tog sån tid. Han ville nämligen inte alls kissa i den lilla påsen de satt på hans snopp. Jag hade inte ätit ngn frukost och skrutten bara en flaska välling på morgonen. Trodde ju att de skulle sticka honom i fingret och så skulle det vara klart. Till slut kom vi i alla fall fram till att jag skulle ta med mig sonen och gå till affären så vi kunde köpa nånting att äta och Festis till honom så vi fick igång kisseriet. Det funkade!

I alla fall så kunde vi utesluta diabetes vilket var vad vi oroat oss för. Vad det berodde på vet de dock inte. Men läkaren sa att om han inte hade varit lite piggare när vi kommit in sista gången så hade han skickat oss till barnsjukhuset. Så skönt att de tog vår oro på allvar! Och inte bara viftade bort en som en orolig mamma. Ibland känns det nämligen så. Så nu avvaktar vi och ser om urinodlingen visar något, men det troligaste är att han haft nån typ av infektion och att det är efter den han är så trött.

Ett annat problem vi har nu är att han äter så fruktansvärt dåligt. Han brukar vara ett matvrak men nu äter han typ välling och lite här och där. Undrar om det till viss del kan bero på att jag äter så dåligt nu? Mår ju konstant illa och har ingen aptit alls.

Inga kommentarer: